Verklarende Woordenlijst Voor Binaire Opties

Verklarende Woordenlijst Voor Binaire Opties

Binaire opties zijn een complex onderwerp en het jargon bevat veel termen en uitdrukkingen, waaronder veel Engelse woorden die wellicht moeilijk te begrijpen zijn. Indien je een (Engels) woord tegenkomt op de website wat onbekend is voor je, kun je altijd deze pagina raadplegen. Hieronder vindt je een lijst met alle gebruikte termen.

De reden dat veel Engelse woorden worden gebruikt, komt omdat sommige makelaars ook alles in het Engels aanbieden en sommige woorden hebben simpelweg geen fatsoenlijke vertaling naar het Nederlands. De lijst is op alfabetische volgorde van de Nederlandse woorden. de Engelse vertaling staat er naast. Indien je wilt zoeken naar een bepaald woord, gebruik dan de zoekfunctie via CTRL+F en type je zoekterm in. De lijst wordt regelmatig bijgewerkt, maar indien je iets niet kunt vinden of als je een toevoeging hebt, neem dan contact met ons op via EMAIL

A

Alles of niet opties / All or nothing options

Zie ook:

Binaire opties / Binary options

Makelaar / Broker

Wanneer je wilt handelen in binaire opties, moet je eerst een makelaar of broker vinden. De makelaar biedt het platform aan aar je je handel uit kunt voeren. Verschillende makelaars bieden verschillende mogelijkheden om te investeren en verschillende opties. om een makelaar te vinden en te bekijken welke opties deze allemaal beschikbaar heeft, ga dan naar onze pagina met een overzicht van de makelaars.

Activa

Activa verwijst naar de verschillende onderdelen die je kunt handelen; aandelen, grondstoffen, valuta of indexen. Enkele voorbeelden van activa zijn:

Valuta: USD/GBP en USD/EUR

Grondstoffen: Goud en Olie

Indexen: Dow Jones en DAX

Aandelen: Google en Apple

B

Binaire Opties / Binary Options

Binaire opties zijn de handel in aandelen of grondstoffen. Deze handel heeft drie mogelijk uitkomsten. Je verdient geld, je verliest geld of je krijgt je investering terug. Je kopt geen aandelen, maar het doel is om te voorspellen of de prijs zal stijgen of dalen.

Andere woorden voor binaire opties zijn:

– Digitale opties/ Digital options

– Alles of niets opties / All or nothing options

– Over onder opties / Over under options

 

C

Call Optie / Call Option

Wanneer je verwacht dat de waarde van een aandeel zal stijgen, selecteer je de call optie. Indien de waarde stijgt en je analyse dus correct was, verdien je geld op basis van het percentage wat de makelaar aanbiedt. Als je de call optie selecteert en de waarden van het aandeel daalt, verlies je je investering.

D

Demo account / Demo account

Een demo account of demo rekening is een type account wat sommige makelaars aanbieden. Met deze account kun je binaire opties handelen zonder risico, want je hoeft namelijk geen investering te doen. In plaats daarvan voorziet de makelaar je met een bepaald bedrag aan speelgeld (play money) waar je mee kunt handelen. Alle opties zijn echt en in real time maar omdat je met speelgeld speelt, kun je dus geen winst maken met echt geld. Een demo account is een goede manier om het handelen in opties te leren zonder risico.

Zie ook:

Makelaar / Broker

 

Digitale Opties

Zie ook:

Binaire opties / Binary options

E

F

G

H

I

J

K

L

M

Minimum Storting / Minimum deposit

De minimum storting of minimum deposit in het Engels spreekt voor zich; het is de minimale storting die je moet doen bij een makelaar om te kunnen beginnen met handelen. De minimale storting varieert en ligt meestal rnd de 200-250 Euro, maar tegenwoordig zijn er ook makelaars die een minimale storting van 10 Euro aanbieden.

Minder Optie / Out Of The Money (OOTM)

Wanneer je ‘out of the money’ bent betekent dit dat je voorspelling van de prijsontwikkeling niet correct was en je het geïnvesteerde bedrag verliest.

N

O

Over Onder Optie / Over under option

Zie ook:

Binaire Opties / Binary Options

P

Plus Option / in The Money (ITM)

Wanneer je voorspelling voor een trend correct is, ben je ‘in the money’. Dit betekend dus dat je een bepaald bedrag gebaseerd op het percentage wat de makelaar betaald gewonnen hebt.

Zie ook:

Pari Option / At The Money (ATM)

Minder optie / Out Of The Money (OOTM)

Pari Option / At The Money (ATM)

Wanneer je ‘in or out the money’ bent betekent dit dat de waarde van het aandeel gestegen of gedaald is en je het goed off fout voorspelt hebt. Wanneer de prijs exact hetzelfde blijft als wanneer je de trade aanging, krijg je je investering terug, en ben je dus ‘at the money’. Sommige makelaars geven je echter enkel een bepaald percentage van je investering terug wanneer de prijs gelijk blijft.

zie ook:

Plus optie / In The Money (ITM)

Minder Optie / Out Of The Money (OOTM)

Put optie / Put Option

Als je verwacht dat de waarde van een aandeel zal dalen, selecteer je de ‘put’ optie. Wanneer de waarde inderdaad daalt en je analyse du correct was, verdien je geld op basis van het percentage wat de makelaar aanbiedt. Wanneer je de put optie selecteert en de waarde van het aandeel stijgt, verlies je je inzet.

Q

R

S

T

Teruggave / Refund

Het bedrag wat je terugkrijgt wanneer een optie ‘out of the money’ valt. Er zijn op dit moment geen makelaars die een teruggave of restitutie aanbieden, of een zogeheten verliesbescherming.

U

Uitbetaling / Return

De winst welke je krijgt uitbetaald voor een activa die winstgevend is. Het uitbetalingspercentage verschilt per makelaar, maar ligt normaal gesproken tussen de 85 en 90% van je investeringsbedrag.

 

V

W

X

Y

Z