Zijn Binaire Opties Oplichting?

Zijn Binaire Opties Oplichting?

Binaire opties hebben vele namen. Het heet onder andere de digitale optie, alles of niets-optie, over- en onderoptie, of heeft simpelweg de naam van het product op de beurs. Helaas zijn er veel mensen die binaire opties een vorm van oplichting noemen welke enkel dient om mensen geld afhandig te maken.

Dit is niet waar

Handel in binaire opties is een gecontroleerde markt met duidelijke voorwaarden en richtlijnen. Serieuze spelers in binaire opties hebben een licentie voor hun activiteiten als financieel instituut in minstens één rechtsgebied. Wanneer dit het geval is worden de activiteiten meestal internationaal gecontroleerd door de lokale autoriteiten. Dit kan bijvoorbeeld de U.S. Commodity Futures Trading Commission (CFTC) in de Verenigde staten zijn, de London Stock Exchange in Engeland en de FSA op de Stockholm Stock Exchange in Zweden. Waar je voor op moet letten zijn softwareprogramma’s die onmogelijk winstmarges beloven, zoals “de Zweedse methode” en “de Aussie-methode“. Meer over deze vormen van oplichting kun je op onze website lezen.

Binaire opties zijn gewoon een speciaal soort investeringen

Het is een vorm van beleggen die in het bijzonder aansluit bij mensen die willen handelen met hoog risico derivaten en snel, gecontroleerd willen investeren in hoge opbrengsten. Het is een vorm van investering die vaak wordt gebruikt als een natuurlijk onderdeel van een aandelenstrategie, bijvoorbeeld voor optimalisatie of toevoegingen aan de portfolio. We voeren dagelijkse handel met onder en boven opties op binaireoptiesguide.nl. in dezelfde beschouwing als op de beurzen van bijvoorbeeld Nasdaq en NYSE.

Kortom, het is gewoon onjuist om de binaire opties oplichting of hoax te noemen. Binaire opties zijn een vorm van opties die je slim kunt gebruiken voor een toenemende winst, net als reguliere opties.

ZIE OOK:

 • Klik hier om onze lijst met gereguleerde brokers te zien.
 • De Zweedse methode
 • Beroemde Hoaxes in binaire opties

Daarom hebben binaire opties een slechte reputatie

Het is heel makkelijk te begrijpen waarom velen geloven dat binaire opties een vorm van oplichting zijn. Iedereen weet dat het internet grotendeels bevolkt door oplichters, en de overgrote meerderheid van oplichting lijken erg op elkaar: ze beloven je een eenvoudige methode om veel geld te verdienen in een korte tijd en zonder enige moeite. We hebben allemaal wel het voorbeeld gezien van “Nigeriaanse fraude”. We hebben ook allemaal wel gelezen over de piramide-methodes, leden werven via het internet. Dagelijks komen we in aanraking met berichten als “Mijn neef verdient $ 2.500 per uur met zijn werk van huis” in je spamfolder. Als je iets ziet wat een hoge winst beloofd zonder risico of moeite kun je er vrijwel zeker van zijn dat dit oplichting is.

Handel in binaire opties is echter niet een eenvoudige manier om snel geld te verdienen. Het is een serieuze vorm van investering die grote kennis en goede zorg nodig heeft om winstgevend te zijn op de lange termijn. En vanwege het feit dat digitale opties handel in zo’n hoog tempo wordt gedaan, is het dus logisch dat velen zich bedrogen voelen door een slechte investering. Het is dan makkelijker om te beschuldigen van vals spelen dan te begrijpen wat er mis is gegaan.

De Zweedse methode voor Binaire Opties

We willen iedereen waarschuwen die op zoek is naar deze manier van handel in binaire opties. Een paar jaar geleden is iets ontwikkeld, genaamd “de Zweedse methode voor binaire handel”. Dit was een handelsmethode die al snel populair werd, maar die later oplichting bleek te zijn. De website van de oprichters van deze methode werd gehackt en moesten hun handel stopzetten. De reden waarom de methode was zo populair was eenvoudig een slimme marketing.

Beschuldigingen van fraude is zelden over fraude

De reden dat sommige mensen beweren dat handel in binaire opties oplichting is, is omdat meestal om één van de vier dingen:

 1. Ze hebben een investering gedaan zonder te begrijpen hoe binaire opties werken en zich bedrogen voelen als het niet gaat zoals verwacht.
 2. Ze hebben de algemene voorwaarden van de tussenpersoon die ze gebruiken niet begrepen.
 3. Mensen houden er niet verkeerd of geld te verliezen. Daarom geven ze de schuld aan het bedrijf of de tussenpersoon in plaats van hun eigen fouten toe te geven.
 4. Ze werden wel het slachtoffer van fraude.

Voor alle duidelijkheid: er zijn uiteraard oplichters in de handel in opties. Aanbieders die maar al te graag je persoonlijke gegevens afhandig maken en uit zijn op je geld. Alle bedrijfstakken kunnen worden uitgebuit door fraudeurs in verschillende scopes, en juist de financiële sector is bijzonder kwetsbaar. Maar beschuldigingen dat binaire opties fraude is, heeft zelden iets te maken met de werkelijke fraude. Kortom, zolang je te maken met gerenommeerde tussenpersonen, kun je ervan verzekerd zijn dat je geld, je informatie en je beleggingen goed worden beheerd. Om meer te weten over fraudeurs en oplichters in binaire opties, kun je hieronder meer lezen.

Binaire opties gebruikt door oplichters

Volgens de CFTC zijn er hoofdzakelijk drie soorten fraude in binaire opties:

 • Bedrijven die gestorte geld weigeren terug te betalen.
 • Software manipulatie die kunstmatig leiden tot het verlies van de investeringen.
 • Identiteitsdiefstal.

De eerste categorie betreft de klanten die een geldbedrag storten om een cliëntaccount te hebben bij een tussenpersoon of andere handelsoptie-platform. Wanneer klanten dan proberen om hun geld op te nemen van hun account, wordt hun verzoek voor geldopname geweigerd en geannuleerd, wordt het account niet gecrediteerd en wordt contact via telefoon en e-mail genegeerd.

De tweede manier is het softwareplatform kunstmatig aan te passen om een verlies van de investering te veroorzaken. Dit kan door bijvoorbeeld de willekeurigheid van de verstreken tijd aan te passen van een investering totdat de aandelenprijs verandert waardoor een verlies ontstaat.

De laatste manier is de diefstal van identiteit. Hiermee steelt het bedrijf de gegevens (zoals credit card en bankrekeningnummers) van de klant.

Fraudeurs die deze methoden gebruiken zijn soms moeilijk te onderscheiden van legitieme tussenpersonen. Vooral als je niet de kennis hebt van binaire opties en van financiële activiteiten. Fraudeurs hebben mogelijk websites die lijken op die van een legitiem tussenpersoon, ze kunnen de taal en marketing gebruiken die je gerust stelt en professioneel overkomt en ze hebben mogelijk verkooppersoneel die serieus lijken te zijn en betrouwbaar lijken te zijn. Daarom is het belangrijk om de potentiële tussenpersoon zorgvuldig te onderzoeken voordat je je aanmeldt voor de dienst in de handel van binaire opties. In de volgende sectie kun je lezen over de methode die we gebruiken om ons te verzekeren van de betrouwbaarheid van de bedrijven in binaire opties.

Hoe we tussenpersonen beoordelen

Omdat de handel in binaire optie een financiële activiteit is, en daarom blootgesteld is aan oplichting, onderzoeken we tussenpersonen zorgvuldig voordat we besluiten om ze aan te bevelen. Hier leggen we uit hoe deze audit gedaan wordt. Dit is deels om er zeker van te zijn dat onze aanbevelingen betrouwbaar zijn, maar ook zodat ervaren en nieuwe investeerders hun eigen onderzoek te kunnen doen.

Ons onderzoek van tussenpersonen in binaire opties wordt uitgevoerd in drie aparte stappen.

Eerst controleren we of de tussenpersoon een geldige licentie heeft en onderhevig is aan regulatie in een rechtsgebied.

Dan controleren we de reputatie als financiële instelling van de tussenpersoon.

Tot slot kijken we naar de ervaring van gebruikers die het platform van de tussenpersoon gebruiken.

Hieronder kun je meer lezen over deze drie stappen.

Controle van de licentie van de tussenpersoon

Het eerste wat we doen bij ons onderzoek, is de licentie als financieel instituut te controleren en te bekijken wat voor regulatie de tussenpersoon heeft in een rechtsgebied. De licentie en regulering is meestal direct aangeboden op de website van een tussenpersoon en als deze informatie is aangegeven, is het een goede indicatie dat de tussenpersoon een serieuze speler is.

Het is heel gebruikelijk voor binaire trading platformen dat hun licentie uitgegeven is door de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC). Dit komt omdat Cyprus het eerste land was dat de handel in digitale opties op het internet reguleerde, wat heeft geleid dat veel tussenpersonen hun licentie hier hebben en hun exploitatie naar hier hebben verhuisd. Als de tussenpersoon een licentie heeft van de CySEC dan moeten ze een licentienummer hebben. Dit nummer kan gecontroleerd worden in de database van CySec: CySEC Regulated Entities. Omdat Cyprus lid is van de EU, houdt dit in dat een licentie uitgegeven door CySEC geldig is in bijna heel Europa, met mogelijk enkele uitzonderingen. In die gevallen wordt de regulering overgedragen aan de verantwoordelijke financieel institutie van die regio, zoals de FSA (FI) in Zweden.

Kort nadat CySEC begon met het reguleren van binaire opties als een financieel instrument volgde Malta, en nu worden binaire optie gereguliert door de Malta Financial Services Authority (MFSA). Hun licentie-database kan hier worden gevonden: MFSA vergunninghouders. Aangezien deze manier van investering is toegenomen in populariteit, wordt er in Engeland gedebatteerd over of binaire opties gereguleerd moeten worden door de Financial Conduct Authority (FCA). Dit kan betekenen dat licenties ook door hen worden uitgegeven in de nabije toekomst.

Is er een waarschuwing voor de tussenpersoon geweest?

De volgende stap is om te controleren of er een waarschuwing over de tussenpersoon via de officiële kanalen werd uitgegeven. Waarschuwingen worden meestal uitgegeven door regionale financiële instellingen in gevallen van vermoedelijke fraude of andere regelgevende of strafbare feiten. Deze meldingen worden vervolgens toegewezen aan andere financiële instellingen, zodat investeerders geïnformeerd kunnen blijven over de spelers en kunnen vermijden met ze om te gaan.

Als we deze waarschuwingen controleren, beginnen we met de waarschuwingslijst welke uitgegeven is door de FI. Je kunt deze hier vinden: FI Warning List. In de lijst zoeken we naar de tussenpersoon of het bedrijf van de eigenaar om er zeker van te zijn dat ze niet betrokken zijn bij verdachte activiteiten of dat ze hun licentie kwijt zijn.

Klachten over de diensten

De derde stap is om de reputatie van de tussenpersoon met de gebruikers te onderzoeken. We zoeken hier naar reviews, forums, discussies en commentaar na het melden van klachten over de diensten. We letten op de hoeveelheid klachten, maar ook naar wat voor klachten er regelmatig zijn.

Als een tussenpersoon veel klachten heeft, kan dit een indicatie zijn dat het geen serieus platform is. Zoals we eerder echter aangaven, komt het voor dat gebruikers binaire opties oplichting noemen voor andere redenen dan dat ze slachtoffer zijn geworden van fraude. Daarom moeten we de klachten van een aantal perspectieven beoordelen:

 1. Hoe lang heeft de tussenpersoon gewerkt. Een tussenpersoon die voor een lange tijd heeft gewerkt, zeker sinds de binaire opties voor het eerst op de markt kwamen, heeft een lange tijd om klachten te verzamelen – ongeacht of ze legitiem zijn of niet.
 2. De datum van de klacht. Klachten die zijn uitgegeven vlak nadat een tussenpersoon begon, kan een indicatie zijn dat ze zich bezig hielden met twijfelachtige activiteiten. Toch moeten we uitgaan van de actuele en relevante klachten, deze weerspiegelen de huidige activiteiten van een tussenpersoon. Een onervaren of onhandige bedrijfsvoering kan immers verbeteren door nieuwe technologie, innovatie en ervaring.
 3. Klachten die betrokken zijn met fraude (zie: Binaire opties gebruikt door oplichters). Als de klacht bijvoorbeeld verloren geld gaat, of onduidelijkheid over de voorwaarden van de tussenpersoon, heeft dit geen invloed op de betrouwbaarheid van de tussenpersoon. Als de klacht echter over geld gaat wat niet uitbetaald is, identiteitsfraude of software manipulatie van de markt, dan zijn dit duidelijk waarschuwingstekens.

Bescherm jezelf tegen oplichters

Om fraude te voorkomen in de handel met binaire opties, gelden dezelfde principes als voor alle financiële activiteiten op het internet: handel met betrouwbare platformen. Voordat je investeert via een digitale opties handelsplatform, dien je:

 1. Te begrijpen hoe binaire opties werken. Je moet nooit geld investeren in gebieden die je niet begrijpt.
 2. Doe onderzoek. Vraag ervaren handelaren voor tips over goede platformen. Neem contact op bij de klantenservice van het bedrijf waar je wilt investeren. Een professionele aanpak waarbij je antwoorden op je vragen krijgt kan je helpen om te beoordelen of er sprake is van een serieus tussenpersoon.
 3. Controleer de licentie van het bedrijf. Als het bedrijf geen licentie of gereguliert is in uw rechtsgebied, moet je waarschijnlijk kiezen voor een andere tussenpersoon.
 4. Controleer het adres van het bedrijf. Is het bedrijf gevestigd in een land met vage en onzekere financiële wet- en regelgeving, dan is het het beste om een ​​ander platform te zoeken.
 5. Zoek naar informatie over het bedrijf. Hebben ze positieve indrukken van respectabele nieuwsorganisaties en financiële instellingen gekregen, dan zijn ze waarschijnlijk serieuze spelers.
 6. Zoek gerenommeerde ondernemers via binaireoptiesguide.nl. Wij zoeken altijd graag uit om onze bezoekers te verbinden met gerenommeerde tussenpersonen die uw beleggingen beheren in een veilige en beveiligde manier.

Veel succes met je investeringen!

Makelaar Inzetbedrag Min.storting Uitbetaling Bonus Bezoek

€1 - €5000

€10

85%

30%

$1 - $100k

$250

88%

100%

$1 - $8000

$250

90%

100%

$1 - $5000

$200

94%

300%

€5 - €1500

€100

85%

€50

-

85%

100%